Eskayvie

VISI

Memperkasakan Ekonomi dan Kesihatan Ummah

MISI

Meningkatkan kualiti hidup, dengan menambah nilai dari sudut kesihatan, kecantikan dan kesejahteraan melalui penghasilan produk dan perkhidmatan yang berkualiti tinggi berorientasikan budaya inovasi yang berterusan demi mencapai kepuasan dan kejayaan bersama; melalui;

 • Konsisten menggunakan hasil sumber alam semulajadi melalui kaedah penyelidikan dan pembangunan terkini dalam menghasilkan produk kesihatan dan kecantikan yang berkualiti tinggi dan berdaya saing;
 • Komited melahirkan usahawan berilmu yang bernaung di bawah satu platform bagi membangunkan ekonomi umm
 • Memberi komitmen sepenuhnya untuk menyediakan khidmat sokongan terbaik dari segala aspek untuk memenuhi citarasa dan keperluan pelanggan agar Eskayvie menjadi pilihan utama bagi meningkatkan kualiti kehidupan;
 • Memupuk budaya peningkatan kemahiran diri dalam persekitaran yang kondusif bagi warga kerja Eskayvie untuk menjadi lebih produktif dan komited agar mencapai kejayaan dan kecemerlangan yang bertaraf dunia; dan
 • Memasyarakatkan Eskayvie dalam konsep memperkasakan kehidupan bersama melalui penubuhan Yayasan Eskayvie

 

Pada 19 Mei 2009, lahirlah Eskayvie – gabungan nama 2 orang pengasasnya iaitu Syid, Kartika dan perkataan Vie yang diambil daripada bahasa Perancis membawa maksud Hidup atau Life. Sebagai sebuah syarikat pengeluar suplemen yang lebih 10 tahun di pasaran, Eskayvie telah membantu meningkatkan kualiti hidup para pengguna melalui rangkaian produknya.

Setiap produk diformulasikan oleh doktor perubatan, CEO Eskayvie iaitu, Dr Syid Ayob Syid Mustafa Al-Qudri.

PRODUK UTAMA ESKAYVIE

PHYTAX

Minuman Botani dari campuran sinergi 12 ekstrak bahan fitonutrisi seperti Biji Anggur, Teh Hijau, Kulit Pokok Pain, Buah Delima, Durian Belanda, Kranberi, Beri Biru, Roselle, Tomato, Acai Beri, Algae Hijau dan Manggis.Eskayvie Phytax kini menjadi sebahagian daripada jus pilihan harian rakyat Malaysia!

PENAFIAN: Produk ini tidak bertujuan untuk mendiagnosis, merawat, menyembuhkan atau mencegah sebarang penyakit

FAQ

1. Bagaimanakah cara menggunakan Eskayvie Phytax?
Goncang sebelum minum. Minum Eskayvie Phytax 25ml dua kali sehari sebelum sarapan dan makan malam.
2. Bolehkah ambil Eskayvie Phytax dengan suplemen atau ubat?
Boleh. Jarakkan Eskayvie Phytax dan pengambilan ubat selama 30 minit.
3. Bolehkah ibu mengandung mengambil Eskayvie Phytax?
Boleh. Seelok-eloknya pengambilan Eskayvie Phytax diambil selepas trimester pertama.
4. Bagaimana nak turunkan dos ubat?
Minum Eskayvie Phytax secara istiqomah. Perhatikan bacaan gula darah. Dapatkan nasihat doktor secara berkala untuk mengubah dos ubat.
5. Bagaimana dengan penghidap Diabetes Jenis 1?
Diabetes Jenis 1 memerlukan suntikan dan rawatan susulan. Eskayvie Phytax dapat membantu mengurangkan komplikasi akibat Diabetes.
6. Adakah Eskayvie Phytax perlu disimpan di dalam peti sejuk?
Penyejukan akan membantu mengekalkan kesegaran optimum dan bahan aktif di dalam produk.
7. Bolehkah kanak-kanak mengambil Eskayvie Phytax?
Boleh jika berkeperluan. Bagi kanak-kanak yang mempunyai berat <40kg perlu separuhkan dos Eskayvie Phytax. Bayi dibawah umur 1 tahun tidak disarankan mengambilnya.
8. Adakah Eskayvie Phytax mempunyai kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)?
Ya. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM).
9. Boleh saya ambil Eskayvie Phytax jika mengalami perut sensitif?
Boleh. Disyorkan mengambil Eskayvie Phytax semasa dan selepas waktu makan.
10. Adakah Eskayvie Phytax mempunyai sijil HALAL?
Ya. Eskayvie Phytax diiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

RADIANZE PLATINUM

Redianze Platinum adalah bes minuman buah pic yang enak dengan gabungan Kolagen dan Astaxanthin. Formulasi tambah baik bersama AstaREAL P2AF – bahan paten yang diimport dari Jepun.

FAQ

1. Bagaimanakah cara menggunakan Eskayvie Redianze Platinum? Bancuhkan satu sachet Redianze Platinum bersama 200ml air (air sejuk atau suhu bilik) dan goncangkan sebelum di minum. Amalkan satu sachet sehari sebelum sarapan pagi atau sebelum tidur malam.

2. Bolehkah ambil Eskayvie Redianze Platinum dengan suplemen atau ubat? Boleh. Jarakkan Eskayvie Redianze Platinum dan pengambilan ubat selama 30 minit.  

3. Bolehkah ibu mengandung mengambil Eskayvie Redianze Platinum? Boleh. Seelok-eloknya pengambilan Eskayvie Redianze Platinum diambil selepas trimester pertama.

4. Adakah Eskayvie Redianze Platinum perlu disimpan di dalam peti sejuk? Tidak perlu. Hanya perlu disimpan pada suhu bilik.

5. Adakah Eskayvie Redianze Platinum mempunyai kelulusan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM)? Ya. Produk ini diklasifikasikan sebagai makanan dan berada di bawah seliaan Bahagian Keselamatan dan Kualiti Makanan Malaysia (BKKM).

6. Adakah Eskayvie Redianze Platinum mempunyai sijil HALAL? Ya. Eskayvie Redianze Platinum diiktiraf HALAL oleh Jabatan Kemajuan Islam Malaysia (JAKIM).

PENAFIAN: Radianze merupakan suplemen bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut.

NUTRELLE EXTRA

Nutrelle Extra adalah minuman pelbagai serat dengan kombinasi bahan alkali seperti spirulina, rumput gandum, serat oat, ekstrak teh hijau dan lidah buaya. Mengandungi prebiotik yang mempromosikan pertumbuhan bakteria usus yang baik untuk sistem pencernaan.

4 Bahan Semulajadi Ini Boleh Membantu Atasi Sembelit, Memberi Kesan Lawas dan Detoks Secara Semulajadi

Multifiber Blend

Ia terdiri dari 5 bahan terbaik dunia iaitu Plantago ovata, Avena sativa, Pyrus malus, Spirulina platensis dan Agropyron cristatum.

Jaminan Keberkesanan 100% Atau Wang Anda Dikembalikan!.

Dengan setiap pembelian Nutrelle, kami sertakan sekali dengan jaminan keberkesanan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda mengamalkan Nutrelle serta mengamalkan penjagaan gaya hidup yang sihat, minum air yang cukup, mengambil sayur-sayuran seperti yang disarankan dan anda mendapati segala-galanya tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda dalam mengawal gula darah anda, kami akan pulangkan wang anda.

PENAFIAN: Nutrelle merupakan suplemen bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut.

REVERSE

Reverse adalah Jamu Moden yang dirumus khas untuk wanita. Bahan semulajadi daripada herba terpilih seperti Ubi Bidadari Putih, Kacip Fatimah, dan juga Shatavari telah digunakan secara tradisional oleh wanita untuk kesihatan umum dan untuk menguatkan badan.

Banyak Kajian Yang Telah Membuktikan Bahan Di Dalam Reverse Mampu Memperbaiki Mood Swing, Menegangkan Aset Wanita, Menyubur dan Menyihatkan Rahim Serta Mengurangkan Risiko Penyakit Kardiovaskular.

PENAFIAN: Reverse merupakan suplemen bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut.

Jaminan Keberkesanan 100% Atau Wang Anda Dikembalikan!.

Dengan setiap pembelian Reverse, kami sertakan sekali dengan jaminan keberkesanan 100% atau wang anda dikembalikan.

Jika setelah anda mengamalkan Reverse serta mengamalkan penjagaan gaya hidup yang sihat dan anda mendapati segala-galanya tidak mendatangkan faedah dan manfaat kepada anda dalam mengawal gula darah anda, kami akan pulangkan wang anda.

XEERO

Gabungan Mineral Kromium Picolinate Bersama Vitamin B7 & Ekstrak Daun Stevia Yang Lazat. Gabungan Bahan Ini Dapat Meningkatkan Kepekaan Insulin Sekaligus Menurunkan Bacaan Gula Darah.

Ingat.. Bukan tu jerr, Xeero boleh bantu turunkan berat badan juga tau! 

Gabungan mineral dan vitamin ini didapati berkhasiat bagi: 

 • Menurunkan bacaan HbA1c di kalangan pesakit kencing manis
 • Mengurangkan rintangan insulin yang menjadi punca kencing manis
 • Mengurangkan risiko hati berlemak
 • Mengurangkan kolesterol dalam darah
 • Membantu menurunkan berat badan
 • Melancarkan aliran darah & menyihatkan otot jantung

Banyak Kajian Yang Telah Membuktikan Bahan Di Dalam Xeero Mampu Membantu Menurunkan Gula Darah, Melancarkan Aliran Darah, Mengurangkan Risiko Hati Berlemak dan Menyihatkan Otot Jantung.

PENAFIAN: Xeero merupakan suplemen bagi menyokong penjagaan gaya hidup sihat individu. Ia mungkin menunjukkan kesan dan tempoh yang berbeza mengikut keserasian individu tersebut

AFEEYA CAFE ZERO

Kopi 4 in 1 Pertama Di Malaysia Tanpa Gula Dan Lemak Trans

Sesuai Bagi Penghidap Kencing Manis Serta Yang Mengamalkan Diet Untuk Menjaga Kesihatan Dan Mengawal Berat Badan

DIFFENZ

Khasiat 4 Superfood!

4 Jenis Superfood yang membantu meningkatkan sistem imun badan.

Banyak kajian yang telah membuktikan bahan-bahan di dalam Diffenz mampu

membantu meningkatkan sistem imunmelindungi daripada jangkitan penyakit

dan meningkatkan fungsi paru-paru, jantung dan hati.

Oops! Produk ada kelulusan KKM ke? Halal ke?

Produk Eskayvie terletak bawah Bahagian Keselamatan & Kualiti Makanan (BKKM). Ianya hanya makanan kesihatan, jadi tak perlu kelulusan dari Biro Keselamatan Farmaseutikal Kebangsaan (BKFK) Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM).

100% Bahan Semula Jadi

Diuji Logam Berat

Bebas steroid

Halal JAKIM

Kelulusan KKM

SENARAI HARGA RUNCIT DAN AHLI – MALAYSIA DAN SINGAPURA

Anda boleh membuat pembelian melalui laman web ESKAYVIE di SINI.

Apa kata pengguna..

Suka tidur lewat, minuman manis, fast food dan tidak bersenam. Padahnya paras gula darah saya naik melambung hingga dapat pelbagai komplikasi. Selepas mendapat konsultasi doctor, saya ubah gaya hidup dan mengamalkan fitonutrisi. Kini makin sihat.
Pn Anita Binti Abdullah, 57
Suri Rumah
Terjatuh hingga kepala lutut pecah! Bertahun lamanya saya tak boleh berjalan. Seksa! Syukur, selepas mengambil kolagen Puan Hamidah dapat berjalan seperti sediakala.
Pn Latifah Binti Ismail, 50
Suri Rumah
Berat badan yang obes menyebabkan selalu mengah, kerap tidur dan cepat letih. Alhamdulillah, selepas mula kawal pemakanan dan mula bersenam, saya berjaya turunkan berat badan secara sihat. Tambahan lagi, dengan pengambilan serat dan prebiotik.”
En Mohd Khamli Bin Saroni, 53
Pesara

Sebelum anda mula membeli-belah di Eskayvie!

Tiga Kategori Pelanggan Eskayvie

Pengguna RUNCIT

Setiap kali pembelian anda melalui AHLI atau AGEN, anda akan dikenakan Harga Runcit

Boleh upgred kepada AHLI atau AGEN pada bila-bila masa.

Ahli – Pelanggan Berdaftar

Anda mendaftar sebagai AHLI – Percuma sahaja.

Anda layak membeli dengan Harga Ahli

Anda akan diberikan Username dan pautan ke Laman Web Referal anda untuk buat pembelian.

Anda layak mendpat Reward 100 Star Point untuk setiap RM1 yang anda belanjakan.

Anda boleh dapat dikaun RM1 untuk setiap 10,000 Star Point.

Boleh upgred ke Agenpada bila-bila masa.

Agen atau Pengedar

Yuran Keahlian RM60. Anda akan diberikan sebotol DIFFENZ (30 biji).

Anda layak membeli dengan Harga Ahli

Anda layak untuk mendapat Bonus berdasarkan jumlah jualan anda dan kumpulan anda setiap bulan.

Jumlah bonus bermula dari 10% hingga 42%

Anda juga layak untuk menerima pelbagai insentif lain yang ditawarkan oleh Syarikat.

Anda boleh buat pembelian dan pantau segala aktiviti anda dan kumpulan melalui aplikasi ebiz Eskayvie.

Nota: Pendaftaran keahlian dan EJEN ini terbuka kepada mereka yang belum pernah mendaftar dalam sistem Eskayvie.

Kenapa Perlu Menjadi Agen!

Penerangan lengkap Marketing Plan Nexus diberikan oleh Puan Kartika Wati. Penerangan ini menerangkan apakah syarat-syarat untuk anda menaiki tangga kejayaan bersama Eskayvie Nexus.

Kemaskini: Syarat menjadi ahli ialah dengan membeli Diffenz dgn harga RM60. Tidak termasuk harga pos

Untuk menjadi AHLI atau EJEN, sila isi borang di bawah:

  Sila masukkan maklumat anda di dalam borang dibawah:
  * Ruangan yang wajib diisi.
  -----------------------------------

  MAKLUMAT DIRI ANDA:


  -----------------------------------

  BUTIRAN PEMBELIAN:

  Sila tambah kos penghantaran seperti berikut:
  1. Semenanjung - RM5.40
  2. Serawak - RM6.36
  3. Sabah/Labuan - RM11.36
  4. Singapore - RM21.00
  -----------------------------------

  MAKLUMAT AKAUN UNTUK PEMBAYARAN:

  Nama Bank : Ambank
  No Akaun : 8881046334871
  Nama Pemilik Akaun : Ramlee Legacy Enterprise

  Sila wasap Bukti Pembayaran ke 0193536887

  Produk akan dihantar oleh HQ dan anda akan dimaklumkan maklumat Tracking apabila proses pembelian selesai.

  Jom bersama Eskayvie…..

  Platform Keusahawan Lengkap Dan Terunggul — Sejak 2017

  Akademi Eskayvie menyediakan keperluan lengkap kepada Usahawan yang ingin berjaya di dalam perniagaan melalui ilmu pengetahuan serta program mentorship yang berterusan bagi memastikan kejayaan setiap usahawan.