C2Joy

C2Joy diproses dengan susu Kolostrum lembu (Bovine Colostrum) seawal 6 jam untuk memastikan kualiti Kolostrum dan kandungan Immunoglobulin yang maksimum. 

Apa itu Susu C2Joy?

Susu C2Joy adalah gabungan 3 unsur penting iaitu Susu Skim, Kolostrum (Susu Awal Lembu) & Kalsium yang diekstrak dari susu menggunakan formula TruCal D7.

Setiap sachet mengandungi:

  • 12 gram susu skim

  • 2 gram susu kolostum, mengandungi 2.25% IgG (immunoglobulin), lebih kurang 337.5mg per sachet.

  • 1 gram Kalsium TruCal D7

 

Apa itu Kolostrum?

Kolostrum adalah cairan pra susu yang dihasilkan oleh lembu betina selepas melahirkan anak sehingga 48 jam. Kolostrum lembu adalah kolostrum yang paling mirip dengan kolostrum manusia dan mempunyai 4 kali ganda lebih kaya faktor imunisasi. 

Kolostrum untuk manusia?

Kolostrum sangat penting bagi manusia dalam pembinaan dan meningkatkan keberkesanan sistem antibodi dan memberikan faktor pertumbuhan yang optimum kepada manusia khususnya bayi. Kolostrum juga sangat membantu dalam melindungi manusia daripada pendedahan terhadap jangkitan penyakit, memberikan tenaga dan juga kesihatan. 

Kenapa C2Joy dapat permintaan tinggi?

1. C2Joy hanya diproses dengan susu kolostrum seawal 6 JAM PERTAMA untuk memastikan kualiti kolostrum dan kandungan immunoglobulin yang maksimum.

2. Digabungkan dengan Kalsium TruCal D7, ekstrak kalsium yang terbaik di dunia menggunakan formula khas yang dipatenkan oleh Glanbia Nutritionals.

3. Terbukti berkesan membantu meningkatkan sistem imunisasi dalam badan untuk merawat pelbagai penyakit dan untuk menguatkan tulang.

4. Sesuai untuk semua lapisan umur

5. Harga yang berpatutan dan mudah didapati di seluruh Malaysia 

6. Produk dijamin Halal dan berkualiti

1 sachet susu C2joy bersamaan dengan 4 gelas susu premium dewasa. 

Antara pesakit yang telah mendapat manfaat dari susu ini adalah seperti berikut:

Alergi Kulit, Awet Muda, Alahan, Asthma, Lelah, Batuk Kering, Buasir, Denggi, Gastrik, Gout, Haid Tidak Stabil, Insomnia, Jangkitan Kuman, Kencing Manis, Lesu / Letih, Masalah Ginjai, Masalah Hati / Hempedu, Masalah Peredaran Darah, Masalah Rahim, Mineral Kurang, Migrain / Sakit Kepala, Obesiti / Kegemukan, Ostereoporosis / Tulang Rapuh, Patah Tulang, Sembelit, Strok / Lumpuh, Saraf, Tekanan Darah Tinggi, Tekanan Darah Rendah, Tenaga Batin, Tumor / Cysts / Kanser, Wanita Mengandung, Wanita Menyusu, Wanita Setelah Melahir / Pantang dan lain-lain.

Perkongsian pengalaman pengguna

Sila lawat Channel Youtube saya di SINI untuk melihat lebih banyak perkongsian dari pengguna.

Disclaimer :
Susu C2Joy merupakan satu minuman kesihatan, ia bukan ubat atau suplimen. Pengalaman penggunaan susu C2Joy yang dikongsi di sini adalah pengalaman sebenar pengguna. Walau bagaimana pun, kesan susu C2Joy kepada anda mungkin berbeza. Kami tidak menjamin apa-apa keberkesanan susu ini kepada anda samada secara langsung atau tidak langsung.
Semua kesembuhan adalah dengan izinNYA jua.

Bagaimana susu ini dijual?

1.  Setiap kotak mempunyai 25 sachet seberat 15 gram dalam bentuk serbuk seperti berikut:

a. 12 gram susu skim

b. 2 gram susu awal lembu (kolostrum) 6 jam pertama

c. 1 gram kalsium TruCal D7

2.  Diminum dengan 150 ml air suam dan dikacau dengan sudu plastik untuk mengekalkan khasiatnya.

3.  Disyorkan minum SATU sachet awal pagi sebelum sarapan dan/atau SATU sachet malam sebelum tidur. Jumlah sachet boleh ditambah mengikut keperluan/kesuaian pengguna.